Bibberen in bed

Lenne Smidt 14 november, 2017

Het lijkt wel alsof de jaargetijden steeds sneller doordraaien. Ik ben voor m’n gevoel gister nog uit m’n bikini gestapt en nu moet ik al weer in winterjas + sjaal + handschoenen over straat. Het is alsof we op standje Speedy Gonzalez door de seizoenen heen sprinten. Een paar weken terug hadden we nog een nazomerweekend en nu moet ik alweer een fleeky outfit gaan uitzoeken voor kerst? Wat?

Glühwein drinken met hand-schoenen aan en een muts op m’n hoofd vind ik helemaal niet zo vervelend

Vroegâh was het al wekenlang koud voordat de kerstboom binnen mocht komen. Toen kon je je met één schoen aan je lichaam en veel pepernoten en chocola in je buik tenminste rustig voorbereiden op winterse taferelen. Het is niet dat ik niet ook een beetje geniet van het winterseizoen, hoor. Glühwein drinken met handschoenen aan en een muts op m’n hoofd vind ik helemaal niet zo vervelend. Meerdere gelegenheden om cadeautjes uit te pakken en meerdere malen in de maand gourmetten. De kou als excuus gebruiken om samen met je prela in bed een filmpje te kijken en nog een keertje extra opscheppen omdat je je net niet meer summerbody nog even onder je dikke trui kunt verbergen.

Rennend naar de douche om te voorkomen dat de ijspegels uit je neus komen

Wie mij een beetje kent, weet dat ik niet opzie tegen de grote hoeveelheid eten en gezelligheid van familie en vrienden die bij de feestdagen horen. (Doet iemand dat überhaupt?) December is sowieso wel één van de leukste maanden van het jaar. Maar de kou… die mag van mij achterwege blijven. ’s Avonds eerst een halfuur met opgetrokken benen bibberen in je bed en zorgen dat je niet per ongeluk met je voet een ander lichaamsdeel aanraakt. ’s Ochtends, wanneer je bed nét lekker warm geworden is er al weer uit moeten, rennend naar de douche om te voorkomen dat er ijspegels uit je neus komen. En als je dan nét aan de late kant van huis weggaat omdat je te lang hebt staan dagdromen onder die lekker warme straal erachter komen dat je je fiets nog moet krabben. Dit weekend heb ik dus m’n winterdekbed maar over m’n bed heen gegooid. Ik moet eraan geloven. Misschien toch een paar daagjes naar de zon boeken, binnenkort… of een extra keertje onder de zonnebank.