Echt Chinees eten op de Hanze!

Chris Wind 31 januari, 2019

Babi pangang, nasi goreng, gado gado: prima te eten, hoor, maar Chinees is het natuurlijk niet wat je in Chinese restaurants in Nederland voorgeschoteld krijgt. Ook zo nieuwsgierig naar wat de Chinezen dan wel echt eten? Eet dan maandagavond 4 februari mee in het Atrium van de Hanzehogeschool! Voor 12,50 krijg je vijf traditionele gerechten, gemaakt door een Chinese kok. Een kaart kun je via deze link kopen. Wees er snel bij, want aan de deur kosten ze 16 euro!

Ook kun je de hele middag het traditionele Chinese nieuwjaarsgala op het grote scherm in het Atrium kijken

En dat is nog niet alles, want het is dinsdag 5 februari Chinees Nieuwjaar, en dus staat het Atrium op de Chinese oudjaarsdag, maandag dus, helemaal in het teken van China. Van 12 tot 18 uur organiseren ACSSG, hans en het Confucius Instituut Groningen diverse gratis workshops, zoals Tai Chi, Chinese kalligrafie, Chinese face mask painting en Chinese gebakjes maken. Het is niet nodig om je hier voor in te schrijven, loop gewoon langs en doe mee!

Ook kun je de hele middag het CCTV Spring Festival Gala, hèt grote traditionele Chinese nieuwjaarsgala, op het grote scherm in het Atrium kijken. De uitzending duurt van 13 tot 17 uur.

Vanaf 17 uur kun je, als je een kaartje hebt gekocht, mee-eten en ondertussen genieten van  een Chinese loterij, een pub quiz en performances van Chinese dansers en een koor.